Entradas

dilluns, 28 de maig del 2012

MEMORIA RAM

Ram (random acces memory), és un tipus de memòria d'ordinador a la qual es pot accedir aleatòriament, és a dir, es pot accedir a qualsevol byte de memòria sense accedir als bytes precedents. La memòria RAM és el tipus de memòria més comú en ordinadors i altres dispositius com impressores.

Hi ha dos tipus de memoria RAM, es diferencien en la tecnologia que utilitzen per guardar les dades, la memoria RAM dinàmica és la més comuna.

La meoria RAM dinàmica cal actualitzar milers de vegades per segon, mentre que la memòria RAM estàtica no necessita actualitzar-se, pel que és més ràpida, encara que també més cara. Tots dos tipus de memòria RAM són volàtils, és a dir, que perden el seu contingut quan s'apaga l'equip.


Col·loquialment el terme RAM s'utilitza com a sinònim de memòria principal, la memòria que està disponible per als programes, per exemple, un ordinador amb 8M de RAM aproximadament 8 milions de bytes de memòria que els programes puguin utilitzar.
La memoria RAM emmagatzema les dades momentàniament és a dir, et posaré un exemple molt senzill: Quan estàs fent la teva tasca en un document de Word, el document no està guardat a l'ordinador per sempre fins que li donis guardar, però ja està en el teu pc, però mentre et decideixes a donar-li guardar aquesta guardada en la memòria RAM del teu PC, llavors a major capacitat de la memòria RAM pots obrir més programes al mateix temps a més velocitat.
Imagina això, el disc dur és la bodegota a la casa, la memòria RAM és la sala on reps als convidats (abans que vinguin a viure a la casa per sempre en la bodegota) i el processador ja que és el cervell intel·ligent de la casa.

Logicament, a part de tipus de memoria RAM, també hi existeixen tamanys. Un memoria de un portàtil no ocupa tant com la de una torre.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada