Entradas

diumenge, 27 de maig del 2012

LA FONT D'ALIMENTACIÓ

La font d'alimentació és l'encarregada d'alimentar l'ordinador. Es tracta d'un transformador en el qual entren 125V 0 220v en alterna i surten cap a l'ordinador transformats en 12v, 5v i 3.3v en contínua.

La font d'alimentació té sortides tant parteixi la placa base (normalment una sortida amb 20 +4 pins i una altra de 4 o 6 pins) com per als diferents elements que necessiten alimentació directa (discs durs, disqueteres, unitats òptiques i fins i tot en alguns casos alimentació per a targetes gràfiques).

És un element al qual no se li sol prestar massa atenció, però que és fonamental per al bon funcionament i conservació del nostre ordinador.

Es classifiquen pels seus watts, i en ordinadors actuals el mínim recomanable està entorn als 460 watts, pujant als 550 watts si utilitzem targetes gràfiques d'alt rendiment.



 Actualment, es distingeixen dos tipus de fonts d'alimentació:

Les diferències entre AT i ATX són les següents:  

- Font d'alimentació: La manera d'alimentació de la placa mare, la gestió d'energia, rendiment i despesa. Les ATX són més segures, ja que les AT s'apaguen només en pressionar el botó d'apagar, mentre que les ATX s'apaguen quan la placa mare i el sistema operatiu ho decideixen.  

- Canvis en la posició de les peces del maquinari. Com així també noves mesures (distàncies) entre els diferents components interns del gabinet.  

- Si bé no és un canvi de les ATX, amb l'arribada d'aquestes comencen a usar-se les memòries SDRAM, l'slot AGP per a targetes gràfiques, l'estàndard PS / 2, etc

A continuació veurem un video de com col·locar una foint d'alimentció. Tot i que sembla complicat, a l'hora de duur-ho a terme, es senzill:

 

2 comentaris: